Djupdykningar I Det Indiska Folkhavet Son Lal

ISBN:

Published: May 13th 2013

ebook


Description

Djupdykningar I Det Indiska Folkhavet  by  Son Lal

Djupdykningar I Det Indiska Folkhavet by Son Lal
May 13th 2013 | ebook | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | | ISBN: | 9.35 Mb

Det här är en dagbok från resor på egen hand bland vanligt folk i norra delen av Indien mellan 2008 och 2012. Ett försök att förstå tillvaron för dem, som har mycket knappa resurser. Genom samtal med dem på deras eget språk. Med fattiga bönder ochMoreDet här är en dagbok från resor på egen hand bland vanligt folk i norra delen av Indien mellan 2008 och 2012. Ett försök att förstå tillvaron för dem, som har mycket knappa resurser.

Genom samtal med dem på deras eget språk. Med fattiga bönder och bybor, med dem som utsätts för kastdiskriminering, och dem som har urusla bostäder i små och stora städer. Från Gujarat i väster till Bihar i öster.Boken återger samtal, där människor jag lärt känna talar om sånt de känner mest för. Som religion och livsåskådning. Släkt och släktrelationer, särskilt giftermål och bröllop. Relationen mellan män och kvinnor, mellan rika och fattiga. Vad som ger hög status och vad som gör att vissa blir diskriminerade.

Matvanornas betydelse både i religionen och det social livet.En del samtal visar också tydligt, vad som inte intresserar de bybor jag kom i kontakt med.Jag har lärt känna många familjer som tillhör soparkasten, och familjer i flera andra så kallat oberörbara kaster. Bönder av olika mellankaster med ibland mycket litet mark. Stamfolk som levt i skogar, som nu nästan tagit slut. Barn och vuxna i slumliknande miljöer. En del med en häpnadsväckande förmåga att hitta nya födkrokar mot alla odds. Omgivna av en välmående medelklass, som knappt ser dem.Jag har tidigare bott på olika håll i västra Rajasthan, och känner mig hemmastadd bland den traktens bybor och bönder.

Under resorna skildrade i den här boken försöker jag kära känna människor i andra trakter av norra Indien, där man förstår hindi liksom jag. För att vidga perspektiven och kunna jämföra.Boken börjar med en resa söderut i Rajasthan, till Godvar och Bansvara. En annan resa går till stamfolksområden i Valsad-distriktet i södra Gujarat. Några resor har tagit mig till Bundelkhand mellan Uttar Pradesh och Madhya Pradesh.

Ännu längre österut fick jag kontakt med bondebefolkningen i norra Bihar. Västra Champaran mot gränsen till Nepal.Jag hoppas, att mina iaktagelser i dagboksform kan vara till nytta för läsare, som i likhet med mig försöker förstå, vad vanligt folk gör och tänker i det till synes oändliga indiska folkhavet.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Djupdykningar I Det Indiska Folkhavet":


lively-forest.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us